Пак се създава хаос, хората от бранша напускат, председателят на Българската

...
Пак се създава хаос, хората от бранша напускат, председателят на Българската
Коментари Харесай

COVID вълната се забавя, но трябва да сме готови за есента

Пак се основава безпорядък, хората от сектора напущат, председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов 
Забавя се вълната на ковид, чакам ускорението да спре и до края на август да има спад на случаите, няма условия с цел да се поддържа разпространяването. Това съобщи математикът проф. Лъчезар Томов в предаването " Деня стартира с Георги Любенов ". 

" Но без значение от това, би трябвало да се управлява качеството на въздуха, в Япония доста по-малко са умрелите - счита той. - Аз се съветвах с Българското кардиологично сдружение, при тях нещата са се върнали 40 години обратно поради това заболяване, епидемията няма да завърши. Тя няма да е последната, човечеството се приближава прекалено много до животинския свят, този вирус е извънредно постоянен, той е резистентен на горещина, еволюира по-бързо от нашата имунна система. Цяла Югоизточна Азия е привикнала с маските и няма нашите проблеми. 

За да не се стигне до затваряния, маски би трябвало да се употребяват в този момент. "  

В предаването ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви, че след изказванията за началото на новата вълна се основава безпорядък и заетите в сектора стартират да си подават молбите за овакантяване.

Според него без да има оповестена изключителна епидемиологична конюнктура, страната няма механизъм да помогне или да заплати държавна помощ.

" Премахна се ставката от 9% Данък добавена стойност за бирата и виното, отстрани се мярката 60/40, премахнахме всички ограничения, хората отвикнаха с маски, стерилизация и може би есента сме на прага на нова вълна - изясни Алибегов. - Що за здравен проект без стопански ограничения? "

Според него в този момент още веднъж би трябвало да се вкара текст за изключителната епидемиологична конюнктура, да се утвърди от Народното събрание, с цел да стартират съответни проекти и ограничения. 

" Още 2020 година имаше модели, които споделяха ограниченията да падат последователно, Западът продължава да ръководи неприятно ситуацията - уточни Томов. - Благодарение на неправилното ръководство на епидемията и говоренето на нелепости обществено, при нас умрелите са 4 пъти повече от тези в Съединени американски щати, а оживелите от Делта са с много постоянен имунитет, по тази причина сме по-спокойни за есента. Ние се съпоставяме по жертви в Украйна без война. Все още чакаме новите разновидности, които са още по-заразни. "    

" Нашата тъга стартира от октомври, само че зимният сезон е еднообразно значим за бизнеса, както и летния, евентуално 10% имат запас, само че останалите нямат ресурса да изкарат още една зима без работа, става суматоха, клиентите се дърпат и хората още веднъж подават молби за овакантяване. И без това работим с личен състав от чужбина. Затова хората подават молби, тъй като чакат, че още веднъж ще останат без работа. "

" Колкото повече неизясненост, толкоз повече риск ", означи Томов. 

" Няма руснаци на Черноморието, скандинавците са доста малко, те се притесняват, че сме покрай войната - сподели Алибегов. - Летният сезон е по-слаб от предходната година. Тогава множеството страни към нас имаха рестрикции, в този момент се наваксва, тези хора, които идваха тук, в този момент се пренасочват към Турция, Хърватска, Гърция, Албания. "

" Аз съм с 4 дози, нищо неприятно няма във имунизациите, хората с проблеми с имунитета, дано се съветват, рискът от имунизациите е от 1000 до 1000 000 пъти по-малък от заболяването - разяснява Томов. - Отива се към по-голяма инфекциозност. Новият вид е по-заразен, стадният имунитет към този момент не е оправдана идея. В обвързваното световно общество мутира и постоянно е на крачка пред имунната система, те са пред нас, в никакъв случай в историята не е имало непрекъсната зараза. Япония, Южна Корея, други са обучили популацията, те са развили тази просвета и няма ограничения принудително, мисли се и се работи авансово. "  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР